Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player




TE IS FIGYELNI AKARSZ A SZÉNHIDRÁT FOGYASZTÁSODRA?

Csökkentsd a szénhidrát bevitelt a Don Pepe Light Carb pizzával!
A pizzatésztában mért szénhidrát-beviteled akár 66%-kal is csökkentheted, ha a Don Pepe 32 cm pizzáit
a hagyományos, normál vastagságú tészta helyett Light Carb vékonytésztás verzióval kéred.

SZÉNHIDRÁT TÁBLÁZAT:



* a Food Analytica Laboratóriumi és Innovációs Kft. bevizsgálása alapján,
** a 32 cm hagyományos, normál vastagságú tésztás Don Pepe pizzához viszonyítva.

AZ OMEGA-3 ZSÍRSAV FOGYASZTÁSA HOZZÁJÁRULHAT:

- A szív és érrendszeri betegségek megelőzéséhez
- A vér összes és LDL koleszterinszintjének normál értéken tartásához
- Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak optimális arányának kialakulásához, mely
alapvető a szervezet, különösen az immunrendszer kiegyenlített működése
szempontjából. Hazánkban ez az arány erősen eltolódott az omega-6 zsírsavak
irányába, ami számos civilizációs betegség okozója.
- Egyes külföldi tanulmányok kiemelik a lenben található hatóanyagok kiváló
hatását a mell, prosztata és vastagbél egészségének megőrzésében.
- Az omega-3 előnyösen befolyásolhatja az agy, idegrendszer és
látás egészséges fejlődését.

Bővebb információ: www.abyhungary.hu

SPECIÁLIS ÖSSZETEVŐK:

LINOM® Csíráztatott lenmag, aktív emészthető formula
Az Omega-3 zsírsavak növényi forrása!

EGYEDI, MINŐSÉGI, SZABADALMAZTATOTT ELJÁRÁS:

A Linom előállítása során a tisztított, külső emészthetetlen, cianogén anyagokat tartalmazó
burkától megfosztott lenmagot csíráztatják, alacsony hőmérsékleten, kizárólag erre a célra kifejlesztet technológiával, szabályozott körülmények között megszárítják, majd megőrlik
megőrizve a csírázó mag minden értékes hatóanyagát, így biztosítva a termék
tápanyagainak optimális felszívódását. A termék nem tartalmaz semmilyen
adalékanyagot, kizárólag természetes alapanyagból, készül.

HATÉKONYSÁG:

A nyugalmi állapotban lévő magvakban az enzim gátlók megakadályozzák, hogy a magvak idő előtt kicsírázzanak, illetve amikor elfogyasztjuk őket az emészthetőségüket, a tápanyagaik felszívódását is gátolják. A csíráztatás hatására ezek a gátló anyagok lebomlanak. A csíráztatás során aktiválódó enzimek hatására, a szervezetünk számára könnyen hasznosítható ásványi anyag-, vitamin-, szénhidrát-, esszenciális aminosav- és zsírösszetétel alakul ki. A hatóanyagok biológiai hozzáférhetősége teljes mértékű.
A csírázás így javítja a len meglévő kiváló tulajdonságait.

Bővebb információ: www.abyhungary.hu

INFORMÁCIÓK: OMEGA-3 TELÍTETLEN ZSÍRSAVAK

Az omega-3 egy gyűjtőfogalom, amely a telítetlen zsírsavak azon csoportját jelenti, amelyeknél az első telítetlen kötés a zsírsavlánc Ω végétől számítva a harmadik szénatomnál jelenik meg. Ebbe a csoportba tartoznak a többszörösen telítetlen zsírsavak, mint az alpha-linolénsav (ALA), amely három telítetlen kötést, az EPA (eicosapentaenoic acid), amely öt telítetlen kötést és a DHA (docosahexaenoic acid), amely hat telítetlen kötést tartalmaz. Ezek közül az ALA, valódi esszenciális zsírsav, mivel ezt az emberi szervezet nem képes megszintetizálni. Az EPA és a DHA előállítására - az ALA mint alapanyag felhasználásával - azonban az emberi szervezet már képes, mivel rendelkezik az ezek szintetizáláshoz szükséges enzimekkel. Az ALA legnagyobb mennyiségben, a lenmagban fordul elő, de más növények is tartalmazzák kisebb nagyobb mennyiségben. A hosszabb szénláncú EPA és DHA készen szintetizálva nagyobb mennyiségben, tengeri halak (tőkehal), friss vizű halak (lazac) olajában és néhány tengeri algában fordul elő. Kiegyensúlyozott táplálkozásban az Omega-6 zsírsavak mennyisége a napi éttrendben nem lehet több, mint az omega-3 zsírsavak 4-10 szerese. Hazánkban ez az arány erősen eltolódott az omega-6 zsírsavak irányába. Drasztikusan csökkent az omega-3 típusú zsírsavak aránya. Nagymértékben megnőtt a telített zsírsavak, az omega-6 zsírsav fogyasztása. Az omega-6, más néven linolsav, a napraforgó olajban található nagy mennyiségben. Különösen ki kell emelni az un. transz zsírsavak nagytömegű fogyasztását, amelyek növényi olajok hidrogénezés útján történő átalakítása során keletkeznek, pl. hidrogénezett olajat margarin előállításkor használnak. Ezek a zsírsavak a természetben alig fordulnak elő és a szervezet szinte semmit sem tud vele kezdeni, felesleges terhe emésztő rendszerünknek. A mezőgazdasági és ipari társadalmak megjelenésével a táplálkozásunkban egy hatalmas hiány jelent meg az omega-3 zsírsav felvételét illetően, ami az un. civilizációs betegségek sokaságának megjelenéséhez vezetett. Néhányat említünk, amelyek az omega-3 hiányra vezethetők vissza: magas koleszterin szint, szív és érrendszeri betegségek, időskori diabétesz, idegrendszeri problémák, memóriavesztés, agresszivitás, viselkedési problémák, számos rákbetegség kialakulása stb.. Ezért az omega-3 zsírsavak bevitele népegészségügyi szükséglet, és a táplálékunk eredeti zsírsavarányának helyreállítása létfontosságú A nyálkamentes lencsíra őrlemény LINOM® fogyasztásával nagymennyiségű omega-3 (ALA) juttatható a szervezetbe olyan segédanyagokkal együtt, mint a lencsíra őrleményben jelenlevő nagymennyiségű antioxidánsok (β-karotin, E-vitamin) és fito-ösztrogének (lignanok). Ezek a hatóanyagok kialakíthatják a szervezetben a megfelelő hormonális feltételeket a lencsíra ALA tartalmának hatékony beépüléséhez. A nyálkaanyagtól és egyéb emésztést gátló anyagoktól megfosztott lencsíra őrlemény lehetővé teszi, hogy a len csírában levő számos fontos hatóanyag biológiai hozzáférhetősége 100%-os legyen, és valóban hasznosuljon.

 Jó étvágyat kívánunk a Don Pepe Light Carb szénhidrát csökkentett tésztájú pizzáinkhoz!